Capitolul 10 · 10.8
Lucrul cu aplicația desktop Nextcloud (sincronizare)
Cu aplicația gratuită de sincronizare Nextcloud Files, fișierele dumneavoastră din WebOké Nextcloud se află într-un folder obișnuit de pe computerul dumneavoastră. Ceea ce modificați în acel folder ajunge automat în Nextcloud și invers. Astfel puteți accesa fișierele dumneavoastră și fără conexiune la internet.

Descărcare
| Computer | Cerințe de sistem conform Nextcloud | Descărcare |
|---|---|---|
| Windows | Windows 10 (versiunea 1809 sau mai nouă) sau Windows 11, 64 de biți | Windows |
| Mac | macOS 13 sau mai nou | macOS |
| Linux | 64 de biți (x86_64), ca AppImage | Linux (AppImage) |
Butoanele noastre indică întotdeauna cea mai recentă versiune. Pentru Mac-urile mai vechi (macOS 11 sau 12), Nextcloud oferă o versiune mai veche pe nextcloud.com/install.
Instalare și autentificare
- Instalați aplicația și porniți-o.
- Alegeți autentificarea și completați adresa Nextcloud-ului dumneavoastră, de exemplu https://demo.webokecloud.nl.
- Browserul dumneavoastră deschide ecranul de autentificare al WebOké Nextcloud. Conectați-vă, completați dacă este necesar codul de verificare în doi pași și acordați acces aplicației.
- Alegeți ce foldere doriți să aveți pe computerul dumneavoastră și unde să fie plasat folderul.
Pas cu pas, cu capturi de ecran: instalarea Nextcloud Files pe Windows și instalarea Nextcloud Files pe Mac.
Sincronizarea și Nextcloud Office împreună
- Dacă faceți dublu clic pe un fișier docx, xlsx sau pptx din folderul Nextcloud, acesta se deschide în programul asociat tipului respectiv de fișier. Acesta poate fi Nextcloud Office, dar și Word sau LibreOffice.
- La salvare, aplicația de sincronizare plasează fișierul în Nextcloud-ul dumneavoastră. Totuși, în acest caz lucrați singur: colegii văd modificările dumneavoastră abia după salvare.
- Dacă doriți să lucrați simultan cu colegii la un fișier, deschideți-l în browser sau prin Nextcloud-ul conectat în Nextcloud Office. Consultați Colaborarea între program și colegi în browser.
Atenție: observați în folderul dumneavoastră un fișier care conține "conflict" în nume? Atunci fișierul a fost modificat simultan în două locuri. Verificați ce versiune doriți să păstrați și ștergeți-o pe cealaltă. În Salvarea sau sincronizarea nu funcționează găsiți mai multe informații despre problemele legate de salvare și sincronizare.
Sfat: nu aveți nevoie de toate fișierele pe computerul dumneavoastră? Activați în aplicație doar folderele pe care le utilizați cu adevărat. Astfel economisiți spațiu pe disc.
