Capitolul 15 · 15.24
Eliminarea comentariilor și a modificărilor înainte de a trimite un document
Într-un document la care a lucrat echipa se află comentarii ("este corect acest preț?") și modificări urmărite. Dacă îl trimiteți așa unui client, acesta va citi tot. Iată cum faceți documentul curat.
Pasul 1: procesați toate modificările
- Accesați fila Colaborare.
- Faceți clic pe săgeata de lângă Acceptare și alegeți Acceptați toate modificările. Dacă dimpotrivă nu le doriți, alegeți la Respingere opțiunea Se resping toate modificările.
- Dezactivați Urmărirea modificărilor, astfel încât să nu mai apară altele noi.

Pasul 2: ștergeți comentariile
Faceți clic în fila Colaborare pe butonul pentru ștergerea comentariilor (1) și alegeți Șterge toate comentariile. Pentru a elimina doar propriile comentarii, utilizați Șterge comentariile mele.

Pasul 3: verificați
Alegeți la Modul de afișare opțiunea Final și recitiți documentul încă o dată. Deschideți și panoul din stânga cu comentarii pentru a vedea dacă este gol.
Și mai sigur: trimiteți un pdf
Doriți să fiți sigur că nu se transmite nimic și că clientul nu poate modifica nimic? Trimiteți un pdf: Fișier, Descărcare ca și alegeți PDF. Sau creați cu Salvare copie ca un pdf în Nextcloud și distribuiți-l printr-un link.
Capcane
- Comentariile șterse dispar din document. Dacă doriți să le păstrați, faceți mai întâi o copie.
- O versiune mai veche cu toate comentariile rămâne în istoricul versiunilor fișierului. Dacă distribuiți fișierul propriu-zis clientului, acesta poate avea acces la el cu drepturi de editare. De aceea, distribuiți o copie sau un pdf.
