Capitolul 15 · 15.32
Nu vedeți modificările dacă descărcați fișierul sau îl deschideți pe calculator
Ați modificat un document în browser. Îl descărcați pentru a-l trimite prin e-mail sau îl deschideți prin sincronizare pe calculatorul dumneavoastră și vedeți versiunea veche. Unde sunt modificările dumneavoastră?
Cum funcționează
Euro-Office salvează modificările dumneavoastră imediat, dar mai întâi pe serverul de documente. Fișierul din WebOké Nextcloud este actualizat abia după ce toată lumea a închis documentul. După aceea mai durează puțin, de obicei între zece și treizeci de secunde. Astfel, mai multe persoane pot lucra simultan fără ca fișierul să fie rescris de fiecare dată.
Așa obțineți cea mai recentă versiune
- Închideți documentul cu crucea din dreapta sus (vezi Închiderea unui document și revenirea la fișierele dumneavoastră). Rugați colegii care îl au deschis și ei să îl închidă.
- Așteptați o jumătate de minut.
- Reîmprospătați pagina cu fișierele dumneavoastră și descărcați din nou fișierul. Sincronizarea de pe calculatorul dumneavoastră va prelua automat noua versiune ulterior.
Vă grăbiți?
Trebuie să trimiteți cea mai recentă versiune chiar acum, în timp ce documentul este încă deschis? Alegeți în editor Fișier, Descărcare ca. Acest fișier conține întotdeauna ultimele dumneavoastră modificări, chiar dacă alții lucrează încă la el.
Capcane
- Dacă lăsați documentul deschis toată ziua într-o filă, fișierul din Nextcloud nu va fi actualizat în acea zi. Închideți documentele când ați terminat.
- Nu editați un fișier simultan în browser și în Word sau LibreOffice pe calculatorul dumneavoastră prin sincronizare. În acest caz veți obține două versiuni sau un mesaj că fișierul a fost modificat.
- Vedeți mesajul "Versiunea fișierului a fost modificată"? Atunci fișierul a fost modificat în afara editorului. Faceți clic pe OK, pagina va încărca cea mai recentă versiune.
