Capitolul 8 · 8.7
Compararea documentelor
Un client vă trimite înapoi o versiune modificată, dar fără modificările urmărite? Cu Comparare puteți vedea totuși exact ce s-a schimbat. Euro-Office introduce toate diferențele ca modificări urmărite în documentul dumneavoastră.
Cum comparați două documente
- Deschideți documentul pe care îl luați ca punct de plecare, de obicei propria dumneavoastră versiune (mai veche).
- Mergeți la fila Colaborare și faceți clic pe Comparare (1).
- Alegeți unde se află celălalt document:
- Documentul din fișier: un fișier de pe computerul dumneavoastră.
- Documentul prin URL: un fișier de pe internet.
- Documentul din serviciul stocare: un fișier din WebOké Nextcloud.

- Dacă alegeți Documentul din serviciul stocare, se deschide fereastra Alegeți fișierul pe care doriți să îl comparați. Mergeți la folderul corect, faceți clic pe fișier și apoi faceți clic pe butonul Alege.
- Euro-Office compară cele două documente și afișează diferențele.

Diferențele apar ca modificări urmărite: textul nou este colorat, iar textul dispărut este tăiat cu o linie. În exemplul de mai jos, paragraful cu planificarea nu se regăsește în oferta veche, așadar acesta este tăiat cu o linie. Faceți clic pe o modificare pentru a vedea explicația din balon. Dacă în celălalt document nu este menționat un autor, acolo veți vedea numele Un-named. Parcurgeți modificările și alegeți pentru fiecare dintre ele Acceptare sau Respingere, așa cum este descris în Urmărirea și acceptarea modificărilor.

Comparare sau combinare?
Pe lângă Comparare se află butonul Combinare / Îmbinare și centrare. Îl utilizați atunci când două persoane au urmărit fiecare modificări în propria lor copie. Combinarea adună toate aceste modificări urmărite într-un singur document.
Prin Comparare și apoi Setări comparare alegeți dacă se compară pe cuvinte sau pe caractere.
Atenție: comparare este posibilă doar dacă sunteți singura persoană din document. Dacă se află și colegi în document, Euro-Office vă va anunța că Compararea documentelor nu este disponibilă în timpul editării colaborative. Dacă în documentul dumneavoastră există deja modificări urmărite, acestea vor fi considerate acceptate în momentul comparării. Așadar, faceți mai întâi o copie dacă doriți să le păstrați.
