Capitolul 9 · 9.4
Transferul datelor între conturile Nextcloud
Doriți să copiați contactele, agendele și fișierele dintr-un cont Nextcloud în altul? De exemplu, de la Nextcloud Free la noul dvs. pachet plătit, sau de la un cont vechi la unul nou? Folosiți atunci Nextcloud Export. Ambele conturi Nextcloud trebuie să fie găzduite pe serverele noastre.
Unde găsiți Nextcloud Export?
Introduceți în bara de căutare din partea de sus a Contul meu WebOké Nextcloud Export și dați clic pe rezultat. Sau accesați direct cont.weboke.nl/nextcloudexport. Trebuie să fiți autentificat. Funcția se află încă în versiune beta.

Cum vă copiați datele
- Completați la Copiați din (sursă) (1) Domeniu Nextcloud, Nume de utilizator și parola contului în care se află în prezent datele.
- Completați la Copiați în (destinație) (2) aceleași date ale contului către care doriți să le transferați.
- Alegeți la Ce doriți să copiați? (3) ce anume doriți să transferați: contacte, agende și fișiere. Implicit, toate trei sunt activate.
- Dați clic pe Porniți copierea (4).
Copierea poate dura de la câteva minute până la câteva ore, în funcție de cantitatea de date pe care o aveți. În acest timp, este posibil ca pagina să pară blocată; acest lucru este normal. Nu închideți pagina. Când procesul este finalizat, veți vedea mesajul Copierea a reușit! împreună cu numărul de contacte, elemente de agendă și megabyți de fișiere copiate, precum și câte au fost omise.
Bine de știut
- Nu se suprascrie și nu se șterge nimic. Ceea ce există deja în destinație va fi omis. Astfel, nu veți avea elemente duplicate, nici dacă repetați procesul.
- Toate agendele de adrese și calendarele din sursă sunt reunite în prima agendă de adrese și primul calendar din destinație.
- Sursa și destinația nu pot fi identice.
- Aveți activată autentificarea în doi pași pe un cont? Folosiți atunci o parolă de aplicație în locul parolei obișnuite. Aceasta se creează în Nextcloud la Setări, Securitate, în secțiunea Dispozitive și sesiuni. Aflați mai multe despre acest subiect în manualul Nextcloud.
Atenție: dacă doriți să dezactivați ulterior contul vechi, verificați mai întâi în noul cont dacă totul este prezent. Ștergerea nu poate fi anulată.
