Capitolul 5 · 5.15
Anularea sau transferul unui domeniu
Dacă nu mai aveți nevoie de un nume de domeniu, îl anulați. Dacă doriți să îl oferiți altcuiva care este, de asemenea, client WebOké, îl transferați. Ambele operațiuni se fac pe pagina domeniului, în fila Funcții avansate.

Anularea unui domeniu
- Faceți clic la Anulați domeniul pe butonul Anulați domeniul (1). Se deschide fereastra Anulați domeniul.
- Alegeți modul în care doriți să anulați. Opțiunile afișate depind de momentul în care faceți acest lucru (vezi mai jos).
- Indicați, dacă doriți, un motiv. Faceți clic pe unul dintre butoane sau scrieți-l cu propriile cuvinte. Nu este obligatoriu, dar ne ajută să învățăm din aceasta.
- Faceți clic pe butonul roșu pentru a anula sau pe Anulați pentru a nu schimba nimic.

Opțiunile din fereastră
- Anulați (numele de domeniu rămâne activ până la data de încheiere): domeniul continuă să funcționeze normal până la data de încheiere și nu mai este reînnoit după aceea. Aceasta este opțiunea obișnuită.
- Anulați și ștergeți acum: domeniul este anulat și șters imediat. Site-ul web, e-mailul și DNS-ul pentru acest nume nu mai funcționează după aceea. Perioada rămasă nu este rambursată.
- Dacă există deja o factură de reînnoire în așteptare, alegeți dacă anulați de la data de expirare anterioară (factura de reînnoire în așteptare este creditată) sau de la noua dată de expirare (mai folosiți perioada deja facturată).
- Dacă noua perioadă a început deja, fereastra indică de la ce dată este posibilă anularea. Domeniul rămâne activ normal până la acea dată.
Atenție: dacă domeniul face parte dintr-un pachet de găzduire, acel pachet nu este anulat automat împreună cu domeniul. Fereastra afișează acest lucru printr-un link pentru a anula separat pachetul. Vezi Anularea, retragerea anulării sau transferul unui produs.
După anulare, în fila Funcții avansate apare linkul Renunțați la anulare. Cu acesta puteți anula procesul cât timp domeniul este încă activ. Apare, de asemenea, un buton pentru a șterge numele de domeniu imediat. Faceți acest lucru numai dacă sunteți sigur(ă) că nu veți mai avea nevoie niciodată de el: această acțiune nu poate fi anulată. Un domeniu .nl șters intră într-o perioadă de carantină de 40 de zile. În acest timp, numai dumneavoastră îl mai puteți recupera.
Transferul unui domeniu către alt client
Cu Transfer către alt client transferați un domeniu, sau mai multe domenii separate, către alt cont WebOké. Nu sunt implicate costuri.
- Faceți clic pe Transferați.
- Alegeți ce domenii doriți să transferați.
- Completați de două ori adresa de e-mail a destinatarului și, pentru confirmare, propria dumneavoastră parolă.
- Faceți clic în fereastră pe Transferați.
Destinatarul primește un e-mail cu un link de acceptare valabil 24 de ore. Domeniul este transferat abia după acceptare. Datele titularului sunt transferate odată cu domeniul. Atâta timp cât destinatarul nu a acceptat încă, puteți retrage transferul cu Retrageți transferul.
Dacă domeniul face parte dintr-un pachet de găzduire, se indică faptul că domeniul poate fi transferat numai împreună cu întregul pachet. Cu Mergeți la pachet (2) ajungeți la pagina produsului, unde transferați pachetul, inclusiv domeniile (vezi Anularea, retragerea anulării sau transferul unui produs). Transferul este posibil numai din contul principal. Modul în care funcționează transferul și fuzionarea conturilor întregi este explicat în Transferul și unirea conturilor.
