Capitolul 7 · 7.6
Sincronizare selectivă: doar anumite foldere
Doriți să aveți pe acest calculator doar câteva foldere, ca fișiere reale? Folosiți atunci sincronizarea selectivă. Folderele pe care le debifați rămân pur și simplu în WebOké Nextcloud; ele doar nu ajung pe acest calculator.
La instalare
Alegeți în aplicație, la conectare, opțiunea Choose what to sync și bifați folderele pe care doriți să le aveți. Consultați Instalarea Nextcloud Files pe Windows.
Ajustare ulterioară
- Faceți clic pe norișorul Nextcloud (Windows: în partea dreaptă jos a barei de activități; Mac: în partea de sus a barei de meniu).
- Deschideți setările aplicației (prin numele dumneavoastră sau fotografia de profil din partea de sus a ferestrei, apoi Setări).
- Alegeți contul dumneavoastră în stânga. Veți vedea folderul care este sincronizat.
- Faceți clic pe cele trei puncte de lângă folder și alegeți Alegeți ce doriți să sincronizați. Veți vedea atunci lista de foldere din Nextcloud-ul dumneavoastră.
- Bifați sau debifați foldere. Cu Sincronizează tot și Nu sincroniza nimic activați sau dezactivați totul dintr-o dată.
- Faceți clic pe Aplică.
Atenție: dacă debifați un folder, aplicația elimină acel folder de pe calculatorul dumneavoastră (nu și din Nextcloud-ul dumneavoastră). Ați modificat ceva în acel folder pe calculatorul dumneavoastră care nu a fost încă încărcat? Așteptați atunci până când norișorul devine verde înainte de a debifa folderul.
Sincronizare selectivă sau fișiere virtuale?
| Sincronizare selectivă | Fișiere virtuale | |
|---|---|---|
| Ce vedeți pe calculatorul dumneavoastră? | Doar folderele pe care le-ați bifat | Toate |
| Ce se află de fapt pe discul dumneavoastră? | Tot ce se află în folderele bifate | Doar ce deschideți sau fixați |
| Fără internet | Toate folderele bifate | Doar ce a fost deja descărcat |
| Mac | Doar cu un folder de sincronizare clasic | Implicit (File Provider) |
Dacă folosiți fișiere virtuale, nu veți vedea în setări bife la foldere. Acest lucru este normal: alegeți atunci pentru fiecare folder, cu Păstrează întotdeauna pe acest dispozitiv sau Eliberează spațiu (consultați Fișiere virtuale: vedeți totul, descărcați doar ce deschideți).
Foldere noi, mari
Dacă în Nextcloud-ul dumneavoastră apare un folder nou mai mare decât o anumită dimensiune (de exemplu, dacă un coleg partajează cu dumneavoastră un folder mare), aplicația vă poate întreba mai întâi dacă doriți să îl descărcați. Acest lucru îl setați în setările aplicației, la Advanced (avansat). Întrebarea va apărea atunci în fereastra norișorului.
Sfat: fișierele pe care nu doriți niciodată să le sincronizați, cum ar fi fișierele temporare ale unui program, le adăugați în lista Editează fișierele ignorate din setările aplicației. Un asterisc (*) reprezintă acolo caractere arbitrare, de exemplu *.tmp.
