Capitolul 7 · 7.4
Ștergerea unei adrese de e-mail
Nu mai aveți nevoie de o adresă de e-mail, de exemplu pentru că un angajat pleacă din companie? Atunci o ștergeți din E-mail Accounts.
Atenție: Ștergerea este definitivă. Toate mesajele din căsuța poștală dispar după aceea, inclusiv pe dispozitivele care folosesc IMAP. Dacă doriți să păstrați mesajele, faceți mai întâi o copie, de exemplu prin a muta mesajele în programul dvs. de e-mail într-un folder local.
Cum ștergeți o adresă de e-mail
- Mergeți în DirectAdmin la E-mail Accounts și selectați, dacă este necesar, domeniul corect în dreapta sus.
- Bifați în stânga căsuța de lângă adresa pe care doriți să o ștergeți (1). Puteți bifa și mai multe adrese simultan.
- Faceți clic pe Ștergeți (2).
- DirectAdmin vă întreabă dacă sunteți sigur. Faceți clic pe BEVESTIG, sau pe Cancel dacă vă răzgândiți.

Preferați să o dezactivați temporar mai întâi?
Mai aveți ezitări sau doriți doar să dezactivați temporar o adresă? Bifați căsuța poștală și faceți clic pe Suspend. Astfel suspendați căsuța poștală: nu veți mai putea să vă conectați sau să trimiteți și să primiți mesaje prin ea. Cu Unsuspend o reactivați. Mesajele din căsuța poștală rămân păstrate.
Redirecționarea mesajelor către vechea adresă
Doriți ca mesajele trimise către adresa ștearsă să nu se piardă, ci să ajungă la un coleg? Creați atunci, după ștergere, un forwarder cu același nume către adresa colegului dvs. (consultați Forwarders: redirecționarea e-mailurilor către o altă adresă). Sau configurați un răspuns automat pe vechea adresă cu mesajul că aceasta nu mai este utilizată și la ce adresă pot scrie persoanele de acum înainte (consultați Autoresponders).
Întrebări frecvente
Pot restaura o căsuță poștală ștearsă?
Poate, dintr-o copie de rezervă. WebOké realizează în fiecare noapte o copie de rezervă a pachetului dvs. Despre cum recuperați mesaje dintr-o astfel de copie, citiți în Poate fi făcut și în Mijn WebOké? WebOké Backups.
Doresc să elimin site-ul meb web, dar să îmi păstrez e-mailul.
Nu ștergeți atunci adresele de e-mail și nici domeniul în sine, ci doar fișierele site-ului dvs. (consultați Deschiderea File Manager: directoarele din pachetul dumneavoastră).
Nu pot șterge contul standard.
Corect, acesta face parte din pachetul dvs. (consultați Contul de e-mail implicit al pachetului dumneavoastră).
